//
کدخبر: ۲۲۵۴۹ //
بنیاد ایرانشناسی برگزار می‌کند:

همایش و رونمایی از جدول گاه‌نگاری تطبیقی ایران و جهان

بنیاد ایرانشناسی به منظور شناساندن جایگاه و نقش فرهنگی ایران در پیشتازی مؤلفه‌های رشد جوامع انسانی، همایش «گاه‌نگاری تطبیقی ایران و جهان» را برگزار می‌کند.

همایش و رونمایی از جدول گاه‌نگاری تطبیقی ایران و جهان

به گزارش فرتاک نیوز، بنیاد ایرانشناسی به منظور شناساندن جایگاه و نقش فرهنگی ایران در پیشتازی مؤلفه‌های رشد جوامع انسانی، همایش «گاه‌نگاری تطبیقی ایران و جهان» را برگزار می‌کند. در این همایش که با رونمایی از جدول تطبیقی گاه‌نگاری ایران و جهان از «دوران پارینه سنگی تا پایان عصر آهن» همراه است، رئیس بنیاد ایرانشناسی و تنی چند از استادان حوزه باستان‌شناسی، از ضرورت‌ها و نیازهای انجام این طرح ملی و دستاوردهای آن صحبت خواهد کرد.  

بنا بر گزارش روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی، گاه‌نگاری (کرونولوژی)، به معنای تخصیص رخدادها به تاریخ‌های زمانی دقیق آنهاست، که آن‌ را علم قرار دادن وقایع در زمان نیز گفته‌اند. گاه‌نگاری می‌تواند نسبی یا مطلق باشد.  

گاه‌نگاری نسبی چینش وقایع مربوط به هم‌، نسبت به یکدیگر و نسبت به یک مبدأ زمانی است و گاه‌نگاری مطلق، قرار دادن وقایع و رخدادها در تاریخ‌های زمانی دقیق آنها است.

اطلاع کامل از زمان دقیق وقوع حوادث در تاریخ اهمیت زیادی دارد؛ چرا که یک پژوهشگر در بسیاری موارد تنها با علم بر این موضوع است که می‌تواند رویدادها را شرح و تفسیر کند و برای سؤالاتی که در ذهن دارد، پاسخی مناسب بیابد.

از مزایای تهیه یک گاه‌نگاری مناسب سرعت و دقت بالا برای آشنایی با تاریخ، فرهنگ، سیاست، اقتصاد، علم، هنر و... هر جامعه و یا جامعه‌ای در مقایسه با دیگر جوامع است؛ چرا که در یک زمان کوتاه، اطلاعات زیادی را در حوزه‌های مختلف در اختیار قرار می‌دهد.

تاکنون گاه‌نگاری‌های مختلفی از جهان که عمدتاً از سوی محققان غربی انجام شده،  تهیه و تدوین شده و در داخل ایران فعالیت شایسته‌ای در این حوزه صورت نپذیرفته است. ریشه‌یابی این فعالیت از سوی پژوهشگران غربی و عدم فعالیت توسط پژوهشگران داخلی، به موضوع خود آگاهی تاریخی بازمی‌گردد.  

اروپاییان با توجه به غفلت تاریخی شرق و خود بزرگ‌بینی ماهوی که از زمان رنساس و به‌ویژه انقلاب صنعتی و پیشرفتهای علمی ریشه گرفته، شروع به نگارش تاریخ جهان از منظر خود کرده و عامدانه یا سهواً در تبیین و تفسیر پیشرفتهای مهم بشری اغماض کرده‌اند.  

بر این اساس، گاه‌نگاری‌های‌ تهیه شده از جهان، در معرفی ایران ندرتاً از دوران هخامنشی گام را فراتر نهاده‌اند و بسیاری از دستاورهای مهم بشری، در دوران پیش از تاریخی، با دیدگاه مرکزیت بین‌النهرین تهیه و تفسیر شده است و روشن است که در این میان اندیشه‌های سیاسی فراوانی دخیل بوده است.   

با توجه به چنین پیش‌زمینه‌هایی، بنیاد ایرانشناسی با توجه به درک اهمیت موضوع گاه‌نگاری و نبودِ جدول گاه‌نگاری ایران و جهان که به دست محققان داخلی تهیه و تدوین شده باشد؛ وارد میدان شد. به همین منظور در همایش و رونمایی از جدول گاه‌نگاری تطبیقی ایران و جهان، از «دوران پارینه سنگی تا پایان عصر آهن»، نخستین گام در نشان دادن جایگاه ایران و دستاوردهای فرهنگی و تمدنی آن، در میان دیگر کشورهای جهان، مدّ نظر قرار گرفته و از این منظر که از سوی گروهی از متخصصان داخلی تدوین شده، همانندی ندارد.  

در همایش مذکور، باستان‌شناسانی همچون دکتر حکمت‌ا... ملاصالحی، دکتر حسن فاضلی، دکتر حامد وحدتی نسب، دکتر حجت دارابی و...، از ضرورت‌های انجام این طرح سخن خواهند گفت. همایش و رونمایی از جدول گاه‌نگاری تطبیقی ایران و جهان، روز دوشنبه 11 اردیبهشت‌ماه جاری، از ساعت 9 تا 16، در مرکز همایش‌های برج میلاد «سالن سعدی» برگزار خواهد شد. 

 

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۲۵۴۹ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان