//
کدخبر: ۲۹۱۵۴ //

راه های سریع و موثر برای درمان اسهال

اکثر افراد چندین نوبت در طول عمر خود با خوردن انواع و اقسام خوراکی ها از غذاهای فست فودی گرفته تا خواراکی های کارخانه ای و بسته بندی شده به بیماری اسهال مبتلا می‌شوند که معمولا ترفند بدن برای خلاصی از شر باکتری‌های بد است،

راه های سریع و موثر برای درمان اسهال
به گزارش فرتاک نیوز،

 اکثر افراد چندین نوبت در طول عمر خود با خوردن انواع و اقسام خوراکی ها از غذاهای فست فودی گرفته تا خواراکی های کارخانه ای و بسته بندی شده به بیماری اسهال مبتلا می‌شوند که معمولا ترفند بدن برای خلاصی از شر باکتری‌های بد است،در این میان گاهی شدت اسهال به قدری است که فرد می بایست بدون اتلاف وقت سریعا به پزشک مراجعه کند و در مواردی دیگر خفیف بوده و می توان با بعضی راه کارها شرایط بدن را به روال عادی باز گرداند.

 

موارد شدید اسهال از عوامل مختلفی همچون آنفلوآنزا، مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها، مسمومیت غذایی، عفونت ویروسی، مصرف آب آلوده، برخی انواع جراحی‌ها و برخی از بیماری‌های دستگاه گوارشی ناشی می‌شود.

 

بیماری اسهال به طور معمول به دو نوع حاد و مزمن طبقه‌بندی می‌شود. نوع حاد این بیماری معمولا پس از چند روز، برطرف می‌شود اما نوع مزمن آن بیش از ۱۴ روز طول می‌کشد و در اثر بیماری‌ها و مشکلات جدی‌تری بروز می‌کند و نیاز است تا به شکل جدی درمان شود.

 

اسهال در کودکان بیشتر دیده می‌شود که معمولا عفونت ویروسی دلیل آن است. همچنین اسهال می‌تواند از مسافرت به مناطق غیربهداشتی هم ناشی شود. کودکان، زنان باردار و افراد مسن مبتلا به اسهال ضرورت دارد مراقبت بیشتری از خود داشته باشند چرا که این بیماری می‌تواند برای کودکان و افراد مسن کشنده باشد.

 

 راهکارهای مختلفی برای تسکین و بهبود این بیماری وجود دارد که در زیر به برخی از آن‌ها اشاره شده است:

 

۱- مصرف دارو: می‌توان برخی انواع داروها را با نظارت پزشک برای درمان اسهال مصرف کرد. داروهایی همچون «بیسموت ساب سالیسیلات» و «آتاپولگیت» به تسکین علائم اسهال کمک کرده هرچند عامل بوجود آورنده آن را درمان نمی‌کند. همچنین مصرف این داروها بدون تجویز پزشک برای مبتلایان به اسهال مزمن توصیه نمی‌شود.

 

۲- خودداری از مصرف برخی غذاها: مراقبت در خوردن مواد غذایی و نوشیدنی‌ها در مواقع ابتلا به اسهال حائز اهمیت است. فراموش نکنید که از دست رفتن آب بدن ناشی از اسهال برای کودکان و افراد مسن می‌تواند کشنده باشد و بنابراین مهم‌ترین نکته در موارد ابتلا به این بیماری، تامین آب بدن است. مصرف مواد الکلی، شیر و نوشیدنی‌های حاوی کافئین علائم این بیماری را تشدید می‌کند.

همچنین لازم است از خوردن میوه‌ها و سبزیجاتی که موجب گاز معده می‌شود همچون کلم بروکلی، لوبیا، نخود سبز و ذرت خودداری شود.

 

۳- پروبیوتیک‌ها: پروبیوتیک‌ها شیوه درمانی طبیعی برای اسهال به حساب می‌آیند. پروبیوتیک‌ها باکتری‌های زنده‌ای هستند که در برخی مواد خوراکی مثل ماست وجود دارند. همچنین به شکل پودر یا قرص هم وجود دارند. آنتی بیوتیک‌ها اغلب باکتری‌های خوب را که در معده وجود دارد از بدن خارج می‌کنند و این امر می تواند عامل بروز اسهال شدید باشد.

 

۴- مخمر «ساکارومایسس بولاردی»: «ساکارومایسس بولاردی» مخمری است که به منظور حفظ عملکرد معده عمل می‌کند. این مخمر اگرچه پروبیوتیک به حساب نمی‌آید اما مانند آن اثر می‌کند. ساکارومایسس بولاردی موثرترین شیوه درمان برای اسهال مرتبط با آنتی بیوتیک است. همچنین به روده کمک می‌کند تا با میکروب های بیماری‌زای اضافی مقابله و تضمین کند که مواد مغذی به درستی جذب شوند.

 

۵- طب سوزنی: طب سوزنی معمولا اولین روش مورد نظر در درمان اسهال نیست اما پزشکان چینی از به کار بردن این روش در درمان اسهال حاد در کودکان نتایج مثبتی گرفته‌اند. همچنین استفاده همزمان طب سوزنی با مصرف دارو در تسکین علائم اسهال در افراد بزرگسال موثر خواهد بود.

 

۶- هومئوپاتی: در صورتی که شیوه‌های درمانی دیگر موثر نباشد روش هومئوپاتی تاثیرگذار خواهد بود.

 

در ادامه با گرد آوری راه کار های دیگر از مقالات و وبسایت های مورد اطمینان، به شرح درمان سریع و موثر اسهال (بیرون روی) می پردازیم:

 

مواد غذایی: انتخاب‌های مناسب

از همان روز اول شروع اسهال از مصرف مواد غذایی حاوی فیبر خودداری کنید. سوپ‌ها، برنج و به خصوص کته، پاستاها و سیب‌زمینی کاملا پخته شده و موز کاملا رسیده انتخاب‌های مناسبی است.

 

روز دوم علاوه بر این مواد غذایی، گوشت‌های سفید، ماهی و تخم‌مرغ را دریابید. ماست نیز گزینه‌ی خوبی است به خاطر اینکه می‌تواند تعادل فلور روده را حفظ کند.

 

 به مدت چند روز این‌ها را نخورید

محصولات لبنی به غیر از ماست، مواد غذایی چرب، مواد غذایی خیلی شیرین، مواد غذایی سرشار از فیبرهای غذایی مانند سبزیجات سبز خام، مواد غذایی پر ادویه و تند و آجیل‌ها که باعث حساسیت روده‌ها می‌شوند.

 

به طور مرتب مایعات بنوشید

مایعاتی مانند آب، سوپ و دمنوش‌های شیرین را دریابید. به میزان کم و به طور مرتب از این نوشیدنی‌ها بنوشید. برای تنظیم کار روده‌ها لازم است که به طور مرتب آب، قند و نمک به بدنتان برسد.

 

توجه داشته باشید که بیرون‌روی به خصوص اگر شدید باشد می‌تواند آب بدن را از بین ببرد. این مسئله به خصوص برای بچه‌ها و افراد مسن بیشتر رخ می‌دهد. برای همین لازم است که به فکر تامین آب و املاح از دست رفته‌ی بدنتان هم باشید. از نوشیدن زیاد قهوه و چای بپرهیزید.

 

از همان روز اول شروع اسهال از مصرف مواد غذایی حاوی فیبر خودداری کنید. سوپ‌ها، برنج و به خصوص کته، پاستاها و سیب‌زمینی کاملا پخته شده و موز کاملا رسیده انتخاب‌های مناسبی است

 

روش‌های مادربزرگ‌ها برای درمان بیرون‌روی

مادربزرگ‌ها نوشیدن نوشابه‌ی کولا را توصیه می‌کنند. این نوشیدنی خیلی شیرین است و باعث تامین دوباره‌ی آب بدن شده و قند لازم را برای حفظ تعادل بدن تامین می‌کند. البته این نوشیدنی‌ها فاقد نمک هستند. بدن ما هنگام بیرون‌روی به نمک نیز نیاز بیشتری پیدا می‌کند. به نظر می‌رسد به جای کولا خوردن یک لیوان آب به همراه چند حبه قند و چند عدد بیسکویت شور نیز تأثیر خوبی در رفع مشکل داشته باشد.

 

یکی دیگر از توصیه‌های مادربزرگ‌ها برای درمان اسهال خوردن یک قاشق چای‌خوری خاک رس حل شده در یک لیوان آب است!!! به عقیده‌ی متخصصان این روش نه اثبات شده و نه مضر تشخیص داده شده است.

 

اگر دچار این مشکل شده‌اید حتماً به طور مرتب قبل و بعد از غذا دست‌هایتان را بشویید. دست‌شویی‌تان را به طور مرتب با آب ژاول ضدعفونی کنید.

 

داروهای مفید

کافی است سری به داروخانه‌ی محله‌تان بزنید تا کلی دارو و شربت در اختیارتان بگذارند. داروهای ضد اسهال لوپرامید مانند ایمودیوم ضد اسهال‌های خوبی هستند که علاوه بر رفع اسهال باعث افزایش جذب مایعات می‌شوند.

 

مایعاتی مانند آب، سوپ و دمنوش‌های شیرین را دریابید. به میزان کم و به طور مرتب از این نوشیدنی‌ها بنوشید. برای تنظیم کار روده‌ها لازم است که به طور مرتب آب، قند و نمک به بدنتان برسد

 

علاوه بر این تیورفان برای تنظیم کار روده‌ها مفید است و آب ترشح شده از روده‌ها را کنترل می‌کند. اگر دل درد هم داشته باشید می‌توانید از داروهای ضداسپاسم استفاده کنید. در صورت حالت تهوع و استفراغ نیز به سراغ موتیلیوم بروید.

 

البته توجه داشته باشید که بدون تجویز پزشک نباید بیش از دو روز خوددرمانی کرد و دارو خورد. باید بدانید که مصرف بیش از اندازه‌ی این داروها نیز مشکل‌ساز شده و باعث یبوست می‌شود. در صورت داشتن تب یا مشاهده‌ی خون در مدفوع از مصرف این داروها خودداری کرده و حتماً به پزشک مراجعه کنید.

 

 اسهال: کی باید به پزشک مراجعه کرد؟

بیرون‌روی معمولاً یک باره شروع می‌شود و خودبه‌خود بعد از یک تا پنج روز از بین می‌رود. اما اگر اسهال به همراه تب، حالت تهوع، استفراغ یا سردرد بود حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. وجود خون در مدفوع نیز یکی از مواردی است که باید تحت نظر پزشک باشید. امکان دارد این علائم نشان‌دهنده‌ی مشکلی در روده باشد که از وجود عفونت باکتریایی یا انگلی خبر می‌دهد که نیاز به درمان فوری دارد.

 

منبع: بهداشت نیوز
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۹۱۵۴ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان