//
کدخبر: ۴۵۵۹۷۱ //
آشپزی| فتة حمص

طرز تهیه فتة حمص| دسر خوشمزه عربی!

فَتّه حُمُص یه جور خوراک عربیه که انواع مختلفى داره که چون کشورهاى عربى زیادن هر کدوم طبق سلیقه خودشون تغییراتى توش دادن که البته اصلش همون نون برشته و نخود پخته هست ولى با ورژن هاى مختلف.

طرز تهیه  فتة حمص| دسر خوشمزه عربی!
به گزارش فرتاک نیوز،

معمولا فتة حمص رو براى صبحونه یه روز تعطیل انتخاب میکنن و یا حتى براى افطارى.ولى ما بعنوان شام یا ناهار سرو میکنیم.

ضمنا بگم این اندازه ها تقریبا زیاده و یه ظرف بزرگ میشه، اگه کمتر میخواین اندازه ها رو نصف کنید.

مواد لازم برای فته حمص:

نخود پخته : 4 پیمانه

نان پیتا : 4 عدد

ارده : 1/4 پیمانه

آب لیمو ترش تازه : 1/4 پیمانه

خلال بادام بو داده : 1/2 پیمانه

سیر رنده شده : 3 حبه

انار دون کرده : 1 پیمانه

ماست نسبتا غلیظ : 6 پیمانه

نمک ، فلفل پاپریکا ، زیره سبز : به میزان لازم

جعفرى درشت خرد شده : براى تزیین

طرز تهیه:

قبل از شروع کار ، نون رو آماده میکنیم و میزاریم کنار.تو دستور نوشتم نان پیتا یعنى همون نون گرد نازک دو لایه که مثل نون لبنانى درستش کردن و براى ما که میخوایم طبق دستور لبنانى ها درست کنیم این مدل مناسبترین نونه ولى شما اگه دسترسى ندارین میتونید از نون لواش استفاده کنید.

اونو به تیکه هاى کوچیک مستطیلى برش میدیم و گریل میکنیم.گریل کردن نون هم که هر طور میتونید اونا رو گریل کنید، بهترین روش اینه که اونا رو بزارین تو سینى فر و گریل رو روشن کنید و وقتى برشته شد درشون بیارید.

یا حتى میتونید اونا رو تو روغن کم سرخ کنید که البته براى این ورژن پیشنهاد نمیدم.میزان برشته شدنش هم سلیقه اى فقط مواظب باشید نسوزه.سس مخصوص فته رو آماده میکنیم، من تو قسمت سس ها کامل توضیح دادمولى اینجا هم مختصر میگم ماست و ارده و آب لیمو ترش و سیر رو با هم مخلوط میکنیم.

حالا تو ظرف سرو نون ها رو میریزیم، یکى دو ملاقه کوچیک از آب نخود میریزیم روى نونها که البته میزان آبش سلیقه ایه ، من چون میخوام نونش کریسپی و برشته بمونه زیاد آب نمیریزم، کسى نون نرم بخواد بیشتر از این مقدار هم میریزه.

نخود بدون آب رو روى نون پخش میکنیم، (یه مقدار ازش نگه میداریم)، سس رو تماما میریزیم روى نخودا، فکر نکنید سسش زیاده همش میره تو خورد نون و اگه کم باشه موقع خوردن نونش خشک میشه.خلال بادومى که رو حرارت و بدون روغن تفت دادیم و شده بادوم بو داده ، رو روش پخش میکنیم، سعى کنید سخاوت داشته باشید چون خیلى خوشمزه اش میکنه، من بیشتر از مقدار دستور ریختم.

البته اگه به غذاهاى لبنانى آشنایى داشته باشین حتما دقت کردین اونا خلال بادوم ندارن و همیشه از صنوبر استفاده میکنن که اونم همون چلغوز مغز شده است.توصیه من اینه که خودتون مغز بادوم رو بخرین و خلال کنید و از خلالهاى بازارى استفاده نکنید که اصلا خوش طعم نیست.

بعد بازم بقیه نخودها که یک مشت بیشتر نیست رو هم میریزیم روش.یه کم فلفل پاپریکا میپاشیم اطرافش، حتما میدونید پاپریکا اصلا تند نیست و پودر فلفل دلمه ایه فقط عطر و بوى خوبى داره، البته اگه غذاى تند دوست دارین میتونید بجاش فلفل قرمز بپاشید.

خب این ورژنش انار داره که منم اول با شک استفاده کردم یعنى فکر میکردم آخه انار که بهش نمیاد اما چون این دستور رو از منال العالم یکی از بهترین سر آشپزهای عربی گرفتم با اطمینان خاطر دونه هاى انار رو پاشیدم روى غذا و اتفاقا خیلی هم خوشمزه شد.با جعفرى خورد کرده تزیین میکنیم و همینطور گرم سرو میکنیم

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۵۵۹۷۱ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان